Treceți la conținutul principal

Hai mai repede că mi-e poftă!


iulie-august

Totolina trebuia să plece pentru că – spunea ea – Tatiana a aranjat închirierea unei camere pe numele unei persoane care nu era acolo.
- Bine că te pricepi tu să faci ca lucrurile să sune pompos!
- Dar aşa e, nu?
- De ce nu ai avut răbdare? Puteai să o rogi pe Tatiana să îţi găsească o cameră peste două-trei săptămâni.
- Era prea târziu atunci. Nu mai găsea nimic. Toată lumea caută acum.
- Ah, am înţeles. Scuză-mă! Dacă nu pleci la mare până pe 30 iunie, nu mai pleci deloc. Aşa-i? Că nu mai ai unde să stai! Oricum, toată planeta merge la Eforie si stă câte 3 luni acolo.
- De ce eşti rău?
- Păi nu vezi că vorbeşti prostii? Pe lângă faptul că vrei să stai toată vara la mare! Pe lângă asta, (!) puteam să mergem cu izoprenu' în spate şi tot plecam. Luam un cort după noi şi-l aruncam pe jos prin Vamă! Cum adică nu ai unde să stai? Rahat!
- Eu vorbesc de Eforie! Că doar acolo trebuie să ajung ca să mă pot întâlni cu Tatiana, nu!?
- Şi eu vorbesc despre noi făcând ceva împreună, futu-i!
Paţaikin a rămas în urmă numărând norii. Abia pe 5 iulie – când repetiţiile au luat sfârşit – a avut timp să se enerveze aşa cum ar fi vrut cu ceva timp în urmă, doar că nu a putut. Ceva din el a spus „stop!”.

(E ciudat cum anumite întâmplări te îmbibă în nervi sau iubire și te fac să râzi sau să plângi până când uiţi de tine şi cum alte situații – care ar fi trebuit să aibă efecte similare – te lasă pur şi simplu rece.)

(...)
Într-un mod total neaşteptat, lipsa de sincronizare a reuşit să-i apropie pe Nikolai şi Totolina.

- Acum a plecat trenul. Mă aştepţi la gară, da?
- Eu te aştept să vii cu un cadou şi cu moaca ta bună de pupat!
- Vezi că nu am mai luat laptop-ul!
- Nu contează. Avem net la Tatiana!
- M-ai omorât cu Tatiana ta! Poate descopăr că are pectorali lucraţi şi păr pe picioare!
Şi Totolina râde în telefon.
- După ce că mi-ai spus că termini până pe întâi şi deja suntem în șapte iulie... Zi mai bine dacă îmi aduci ceva frumos?
- Tot eu!? În loc să-mi cumperi tu mie un suvenir, ceva...
- Lasă că ţie îţi culegem scoici de pe plajă!

(La orele 11 şi un pic, într-o zi de 10 iulie, Totolina scotea primele ţipete de copil nou născut. Urma să devină un copil și mai târziu o tânără femeie care îşi doreşte să îşi ştie pielea mereu bronzată.)

(...)
Totolina îşi alinta tălpile în nisip cu satisfacție, iar Paţaikin, nervos pe o doamnă cu bagaje prea multe, stătea trântit într-un scaun incomod de tren.

- Iar mă suni? Ce mai e acum? De de râzi?
- De bine.
Totolina şi Paţaikin se iubeau cu pielea, cu genele, până şi cu buricele degetelor; Totolina şi Paţaikin aveau palme flămânde.
- Am sunat să-ţi spun că te iubesc iremediabil!...
- A! Ca în cântec!
- Ce cântec mă?
- Ăla cu I just called, to say...e ce să ştie ea!? Lăsaţi!...
- Doamne!... Măi căpcăunule, tu auzi ce-ţi spun? Că am sunat să...
- Da, am auzit. Mulţumesc.
- Cum adică mulţumesc!?
- A, acum trebuia să zic şi eu că te iubesc, nu?
- Hâmpf!... Nu ştiu, ceva…
- Mai vrei la mare?
- Vreau! Singuri. Doar noi!
- De-asta ai plecat de una singură înaintea mea!
- Hai mă....!
- Gata! Vin şi arunc lumea afară pe fereastră! O arunc şi pe Tatiana, nu mă interesează.
- Hai mai repede, că mi-e poftă de tine!

Comentarii

  1. "La orele 11 şi un pic, într-o zi de 10 iulie, Totolina scotea primele ţipete de copil nou născut."
    Si eu... tot pe la ora 11. Interesanta coincidenta. Sunt la birou si ar trebui sa lucrez insa nu ma pot opri din citit. Sper ca mai sunt capitole.
    O carte buna imi lasa de obicei un sentiment de gol la sfarsit, de lipsa. Aici am inceput deja sa am starea asta doar gandindu-ma ca se termina. Asta nu e un lucru mic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult!
      Fii pe pace, pentru ca da, mai sunt capitole!:) Povestea este abia la inceput! Ma bucur ca iti place! Spor la citit in continuare si...servici usor! :)

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

CELE MAI CITITE FRAGMENTE

Ultima zi din viața lui Nikolai Alexeevik Pațaikin

Ce faci când eşti sec, atunci când eşti doar un perete de care nu se poate agăţa nimic şi sufletul oricât de mult l-ai strivi, nu se lipeşte... (?)  când nu ajută nimic; când simţi cum ţi se prelinge toată carnea sufletului pe podea.. Impasibil. Indiferent dacă cei care îşi fac drum pe acolo te calcă sau te ocolesc.. Eşti instabil emoţional şi aproape că explodezi, dar nu ai peste cine să te reverşi. Râzi isteric la o glumiţă care pe toţi ceilalţi îi amuză (în cel mai bun caz). Caşti gura cât poţi de mult şi te chinui – la fel de isteric – să fii spiritual. Esti singur. Îţi este frică să priveşti în urmă. Acolo, după umăr sunt numai decese. Iubiri moarte, cu ochi migdalaţi, cu mărimi diferite de coapse şi clavicule care au fiecare gustul lor special, inconfundabil. Tot soiul de amintiri care te răvăşesc până la absurditate. Atât de multe mirosuri şi infinit mai multe senzaţii din locurile unde eraţi convinşi că numai voi aţi făcut dragoste. Tot în spatele umărului,

Totolina și Hipopotamul portocaliu

După o vreme începi să te obişnuieşti cu tine, și parcă nu te mai doare la fel de mult. Spectacolul s-a terminat. Felinarele sunt atârnate acum peste reclame, peste stâlpi din beton şi peste tine. Pentru prima oară, în jurul lor nu mai sunt globuri de musculiţe care să îţi amestece privirea şi nu mai sunt nici fluturi de noapte care să danseze tribal. Lumină albicioasă; atât de apatică încât transformă strada într-un culoar de spital. O maşină scârţâie pe zăpadă şi din depărtare pare a fi un scaun cu rotile. Paţaikin păşeşte uşor pe bordura trotuarului şi deşi înfrigurat teribil nu vrea să ajungă acasă. Îl deprimă. Pereţii lui sunt plini de găuri de la şuruburile care înainte susţineau rafturi. Pereţii lui sunt palizi. (Rafturile au fost cumpărate împreună dar când ea a plecat, au rămas doar urmele. Galbenul şters a fost tot ideea ei; spunea că “oferă spaţiu şi nu e nici alb ca la toată lumea”!). În casă mai e un calorifer care nu dă căldură, dar pe care stau mereu t

Iubire duminică dimineața

octombrie-noiembrie Noaptea a trecut în viteză. Mici pete de lumină se jucau acum pe podea. Afară, copacii își unduiau ușor crengile dezbrăcate de păsări și se aplecau încet spre pământ. O toamnă arămie invadase orașul. Covoare de frunze roșii împachetau străzile și vântul se ascundea la fiecare colț de clădire. În casă pătrundeau firicele anemice de aer rece pe la geamul uitat întredeschis de aseară. Pe birou - aproape imperceptibil - se auzea ticăitul unui ceas deșteptător care indica ora 10. Paţaikin s-a gândit că ar fi mai bine să nu o trezească imediat pe Totolina care dormea fără zgomot. În bucătărie era rece. Nikolai a pregătit un ceai cu bucăţi de măr copt şi scorţişoară, peste care a turnat o picătură de whiskey şi două cubuleţe de zahăr brun. S-a întors repede în cameră; Totolina se dezvelise în somn şi acum dormea ghemuită într-un colț al patului. I-a aşezat pilota uşor până peste piept şi atunci (ca la un semnal) picioarele ei s-au întins spre capătul patului fă