Treceți la conținutul principal

Despre viaţa cu Totolina


iulie-august

Paţaikin a coborât din tren cu fruntea transpirată şi o privire rătăcită. Totolina, bronzată toată, îmbrăcată într-o rochiță înflorată şi mirosind a sare, zâmbea frumos:
- Marţipanule!
- Pe cine faci tu „marţipan”, urâto!?
Gara aia îmbâcsită zâmbea odată cu ei.
- Pe tine! Doamne, iar or să mă doară pomeţii. Cu tine nu mă pot opri din râs!..
- Fii serioasă!
- Măi marţipanule, nu mai ţipa şi sărută-mă! ....Mmmm...e bun!
- Tu eşti sărată.
- Ştiu!
- Ce-ai venit goală la gară? Vrei să se accidenteze ăştia pe aici?
- Ei, da! Cine?
- Păi lumea, cine!?
- Da' ce are lumea cu mine? Ce lume?
- Pfffff!
- Şi cum adică goală? Uite ce drăguţă sunt! Şi eşti transpirat! Câh! Trebuie să te băgăm în mare!
- Măi da' cum îşi dă ea seama de toate! Ca un om mare!
- Ah, da... Nu ştiu cum o să facem că băbuţa nu ştie decât de mine. Adică nu ştia că vine cineva să mai stea cu mine. În plus a trebuit să vină și Tatiana să stea la bătrână pentru o noapte sau două, până își găsește altceva, că dincolo unde era ea cazată, au mărit ăia chiria foarte tare...Pffffff.. Aşa că o să stăm în cameră cu Tatiana...
- Super.

(...)
Aglomeraţie, blocuri, bagaje.
- Stai aici. Am să urc eu şi vin imediat după tine.
O ţigară, un suc la doză, nişte napolitane de pe tren şi gumă – consumate în jurul unui geamantan prăfuit.
- “Vin imediat” la tine înseamnă o jumătate de oră?
- Ei jumătate de oră!?
- Da, scuze. 22 de minute.
- Ce vrei, i-am spus babei că eşti frate-miu, că ai venit să mă vezi şi că nu ai unde să dormi. Trebuia să o conving cumva că nu pot sta fără tine!
- Da, bine că acum nici măcar nu am voie să te sărut!
- Ei, nu ai voie! Sărută-mă!
Nikolai abia se abține să nu râdă, încercând să pară serios:
- Nimic!
- Sărută-mă!
- Nu!
Ciocnirea buzelor totuşi se petrece...
- Măi ce faci! Îl pupi pe fra’tu!?
- Hai odată să faci duş şi să mergem la plajă!...

(.....)
- Mă gâdili!...A! Ţip, să ştii!
Era noapte. Poate puţin trecut de 1. Totolina ţipa în şoaptă cu buzele ancorate într-un zâmbet mare. Paţaikin găsea în imaginaţie jocuri infantile pe care le aplica strategic, un pic agasant – aşa îi plăcea Totolinei deşi tot ea era cea care spunea (râzând) „termină...”. Jocurile continuau unele peste altele, sălbatic. Din când în când luau câte o pauză - impecabil punctată - exact la limita suportabilităţii.
- Ai adormit?
- Nu.
- Păcat...
- Bă, ameţeală! După ce că aproape nici nu mai pot să respir...
- Ştiu, am acest efect asupra femeilor!
- Aaaaa!...

Căldura tropicală din cameră te făcea să îţi doreşti să vină cineva şi să arunce un lighean cu apă rece peste tine. Din când în când – pentru că geamurile din toată casa erau larg deschise – îşi făcea loc câte o briză răcoroasă, pe care mai întâi o adulmecai, pentru ca în secunda următoare să o laşi să te cuprindă şi să o guşti cu fiecare fibră a corpului. Pielea era fierbinte.
Atmosterea fierbea.

Totolina şi Paţikin dormeau pe o pătură, pe podea. Patul îngust, de o singură persoană, era ocupat de Tatiana.

După un timp, jocul lor capătă nuanțe lascive, nedefinite. Mâinile care se mişcă acum foarte încet pe trupurile aproape goale fac ochii să se închidă, carnea să tresară şi pielea să se încreţească (ca atunci când ţi se face frig). Noaptea a dispărut în dimineaţă foarte încet. Gurile erau uscate iar buzele au cunoscut sărutul foarte-foarte târziu. Palmele și-au plimbat degetele ușor peste coapse, peste şolduri şi au alunecat pe piept extrem de încet. Amândoi formau acum o fiinţă; şi întreaga lor făptură devenise un bulgăre încătuşat de dorinţe nerostite şi nimic din tot ce gândeau nu se putea materializa.

Trupurile au adormit amorţite cu toate simţurile încordate, fără cuvinte, într-o cascadă de fapte care s-a petrecut doar în mintea lor.
Paţaikin şi Totolina nu au făcut niciodată dragoste până atunci, iar acum (ironic!) asta era prima noapte pe care o petreceau împreună.

Comentarii

CELE MAI CITITE FRAGMENTE

Ultima zi din viața lui Nikolai Alexeevik Pațaikin

Ce faci când eşti sec, atunci când eşti doar un perete de care nu se poate agăţa nimic şi sufletul oricât de mult l-ai strivi, nu se lipeşte... (?)  când nu ajută nimic; când simţi cum ţi se prelinge toată carnea sufletului pe podea.. Impasibil. Indiferent dacă cei care îşi fac drum pe acolo te calcă sau te ocolesc.. Eşti instabil emoţional şi aproape că explodezi, dar nu ai peste cine să te reverşi. Râzi isteric la o glumiţă care pe toţi ceilalţi îi amuză (în cel mai bun caz). Caşti gura cât poţi de mult şi te chinui – la fel de isteric – să fii spiritual. Esti singur. Îţi este frică să priveşti în urmă. Acolo, după umăr sunt numai decese. Iubiri moarte, cu ochi migdalaţi, cu mărimi diferite de coapse şi clavicule care au fiecare gustul lor special, inconfundabil. Tot soiul de amintiri care te răvăşesc până la absurditate. Atât de multe mirosuri şi infinit mai multe senzaţii din locurile unde eraţi convinşi că numai voi aţi făcut dragoste. Tot în spatele umărului,

Totolina și Hipopotamul portocaliu

După o vreme începi să te obişnuieşti cu tine, și parcă nu te mai doare la fel de mult. Spectacolul s-a terminat. Felinarele sunt atârnate acum peste reclame, peste stâlpi din beton şi peste tine. Pentru prima oară, în jurul lor nu mai sunt globuri de musculiţe care să îţi amestece privirea şi nu mai sunt nici fluturi de noapte care să danseze tribal. Lumină albicioasă; atât de apatică încât transformă strada într-un culoar de spital. O maşină scârţâie pe zăpadă şi din depărtare pare a fi un scaun cu rotile. Paţaikin păşeşte uşor pe bordura trotuarului şi deşi înfrigurat teribil nu vrea să ajungă acasă. Îl deprimă. Pereţii lui sunt plini de găuri de la şuruburile care înainte susţineau rafturi. Pereţii lui sunt palizi. (Rafturile au fost cumpărate împreună dar când ea a plecat, au rămas doar urmele. Galbenul şters a fost tot ideea ei; spunea că “oferă spaţiu şi nu e nici alb ca la toată lumea”!). În casă mai e un calorifer care nu dă căldură, dar pe care stau mereu t

Iubire duminică dimineața

octombrie-noiembrie Noaptea a trecut în viteză. Mici pete de lumină se jucau acum pe podea. Afară, copacii își unduiau ușor crengile dezbrăcate de păsări și se aplecau încet spre pământ. O toamnă arămie invadase orașul. Covoare de frunze roșii împachetau străzile și vântul se ascundea la fiecare colț de clădire. În casă pătrundeau firicele anemice de aer rece pe la geamul uitat întredeschis de aseară. Pe birou - aproape imperceptibil - se auzea ticăitul unui ceas deșteptător care indica ora 10. Paţaikin s-a gândit că ar fi mai bine să nu o trezească imediat pe Totolina care dormea fără zgomot. În bucătărie era rece. Nikolai a pregătit un ceai cu bucăţi de măr copt şi scorţişoară, peste care a turnat o picătură de whiskey şi două cubuleţe de zahăr brun. S-a întors repede în cameră; Totolina se dezvelise în somn şi acum dormea ghemuită într-un colț al patului. I-a aşezat pilota uşor până peste piept şi atunci (ca la un semnal) picioarele ei s-au întins spre capătul patului fă